Your browser does not support JavaScript!
College of Humanities and Social Sciences

Recent

Loading...
Program of Asia University Higher Education Forum

亞洲大學高等教育論壇議程
Program of Asia University Higher Education Forum

Date: Wednesday, March 22nd, 2017
Venue: International Conference Hall (A101), Asia University, Taiwan

Time

Contents

Moderator

09:00- 09:20
(20 minutes)

Registration /Check-in

 

09:20- 09:30
(10 minutes)

Opening Ceremony
Welcome Remarks by the University Founder, Professor Chang-Hai Tsai,
Asia University

Master of Ceremonies

09:30-09:40
(10 minutes)

Opening Remarks by Dr. Chung-Laung Liu,
Academician, Academia Sinica, R.O.C.

Master of Ceremonies

09:40-10:10
(30 minutes;
Q&A included)

Title:
Taiwan Higher Education in the Context of Globalization
Speaker: 
President Jeffrey J. P. Tsai,
Asia University

Master of Ceremonies

10:10-10:55
(45 minutes;
Q&A included)

Title: 
How Should Universities Respond to Anti-globalisation Rhetoric
Speaker: 
President Peter Mathieson
University of Hong Kong

 Dr. Wen-Hwa Lee

10:55-11:15 
(20 minutes)

Group Photo & Recess

Master of Ceremonies

11:15-12:00
(45 minutes;
Q&A included)

Title: 
Marching Toward the 〝Great University"
Speaker:
President M. C. Frank Chang
National Chiao Tung University

Dr. Chung-Laung Liu 

12:00-13:10
 (70 minutes)

Lunch Break

 

13:15-14:00
(45 minutes;
Q&A included)

Title: 
Building the Best University  through  Integrating Disciplines
Speaker: 
President Wen-Hwa Lee
China Medical University

Dr. Jeffrey J. P. Tsai

14:00-14:45
(45 minutes;
Q&A included)

Title: 
Philosophical Principle, Leadership and the Environment: The Heart, Soul and Existence of a University
Speaker: 
Director Da Hsuan Feng (Special Advisor to the Rector)
University of Macau

Dr. Peter Mathieson

14:45-15:30
(45 minutes;
Q&A included)

Title: 
What is a Global University?
Speaker: 
Deputy President Tan Eng Chye
National University of Singapore

Dr. Da Hsuan Feng

15:30-15:50
(20 minutes)

Recess

 

15:50-16:00
(10 minutes)

MOU Signing Ceremony with National University of Singapore

Master of Ceremonies

16:00-17:00
Panel Discussion

(60 minutes)

Title:
On the Perspective of Asia Higher Education
Panelists: 
Director Da Hsuan Feng (Special Advisor to the Rector), President Wen-Hwa Lee, President Peter Mathieson, Deputy President Tan Eng Chye, and President Jeffrey J. P. Tsai

 Dr. Chung-Laung Liu

17:00-17:50 
(50 minutes)

 Asia University Museum of Modern Art Visit

Director Lee & Jade Lu

 

Click Num  
Forward to friend
Please input CAPTCHA
Voice Play
refresh captcha